Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Commissie Integriteit: knoeiende PVV'ers moeten zetel inleveren

  •  
16-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
24637020_a63db54712_o

© cc-foto: Caspar Kleijne https://flic.kr/p/3bgJd

Twee Statenleden van de PVV in Zeeland moeten opstappen. Dat adviseert de Commissie Integriteit van de Provincie Zeeland. In juli werd na extern onderzoek duidelijk dat de twee PVV’ers Peter van Dijk en Vincent Bosch trucs hebben uitgehaald om uitgaven op rekening van de fractie te verbloemen. Er werd geknoeid met facturen en er werden werkzaamheden gedeclareerd die niets met de provincie te maken hadden.
De commissie wil dat de enige twee fractieleden van de PVV in de provincie zelf opstappen en daartoe aangezet worden door commissaris van de Koning Han Polman. Mochten ze hun zetel niet willen opgeven dan moeten ze in ieder geval uit alle commissies geweerd worden. Ook zouden de PVV’ers het geld dat ze ten onrechte hebben gedeclareerd terug in de schatkist moeten storten zodat de belastingbetaler niet opdraait voor hun fratsen.
Het duo heeft inmiddels hevige ruzie met elkaar, waarbij onder meer een doodsbedreiging is geuit. De Zeeuwse Provinciale Staten buigen zich vrijdag over de kwestie.

Meer over:

fraude, zeeland, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.