23

Commotie na aanbod NS ‘Anne + trein’

NS biedt kaartje aan voor Anne, en het treinkaartje krijg je erbij ... NS besloot na commotie formulering aanbieding te wijzigen

Op internet is beroering ontstaan door een commerciële zet van de NS om een combinatie aan te bieden van een kaartje voor ‘Anne’ en een treinkaartje. Aanvankelijk stond de aanbieding online als ‘Anne + trein’, maar nadat de boze reacties begonnen binnen te stromen veranderde de grootste treinvervoerder dit in ‘Anne + retourkaartje’.

Een woordvoerder van de NS:

Ik begrijp de commotie die is ontstaan na het versturen van onze nieuwsbrief. We hebben gelijk de +trein verwijderd van onze sociale media. Ik kan mij de reacties voorstellen, maar weet u dat wij met 9 miljoen klanten het meest besproken merk op internet zijn? Het is een heel mooi theaterstuk. En heel veel dingen liggen gevoelig.”

Dat de voorstelling Anne gezien het beladen verleden iets anders is dan bijvoorbeeld Sister Act, lijkt bij de NS dus nog niet te zijn doorgedrongen. Wel is er intern al een evaluatie geweest waaruit naar voren is gekomen ‘dat we scherper moeten zijn in hoe zaken visueel worden neergezet’.

De NS bood in 2005 nog haar excuses aan voor haar rol in de deportatie van joden. NS topman Veenman deed dat ‘uit de grond van mijn hart en in alle bescheidenheid’. De NS heeft overigens een speciale pagina gewijd aan haar geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar met geen woord over haar rol in de deportaties wordt gerept… 

Foto: Spoordeelwinkel

Geef een reactie

Laatste reacties (23)