Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Conciërge Momand mag tóch blijven van Leers

  •  
31-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
markt.JPG
Minister van Immigratie en Asiel maakt gebruik van zijn bevoegdheid af te wijken van IND-beleid... Abdul Momand en zijn kinderen hoeven niet terug naar Afghanistan
Minister Gerd Leers heeft besloten dat Abdul Momand, de conciërge van basisschool Hazerswoude-Rijndijk, niet terug hoeft naar Afghanistan. De IND had eerder besloten dat de man, en daarmee ook zijn twee Nederlandse kinderen, terug moesten. Leers heeft besloten daar vanaf te wijken. Dat meldt NOS.
Momand kwam 15 jaar geleden naar Nederland en werk als een conciërge op een basisschool. De IND had besloten dat hij terug moet, maar omdat zijn kinderen de Nederlandse identiteit hebben, mochten zij wel blijven. Zijn vrouw is inmiddels overleden, en dus zag Momand zich gedwongen de kinderen mee terug naar Afghanistan te nemen: Een land waar zij de taal niet eens van spreken.
De school waar Momand werkt en de gemeente hebben de publiciteit opgezocht om uitzetting te voorkomen. Met succes: Minister Gerd Leers heeft besloten af te wijken van het besluit van de IND.
Eerder verscheen op Joop hierover op Joop: Leers dwingt Nederlandse kinderen naar Afghanistan

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.