Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Conferentie over bedreigde diersoorten van start

  •  
13-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Blauwvintonijn_TomPuchner_300.jpg
175 Landen vergaderen Doha over de internationale handel in wilde dieren en planten. Bedreigde blauwvintonijn hoog op de agenda
In de Qatarese hoofdstad Doha is zaterdag een internationale conferentie over bedreigde diersoorten begonnen. Tot 25 maart vergaderen hier 175 landen over de internationale handel in wilde dieren en planten. Bovenaan de agenda staat de vangst van blauwvintonijn, die verwerkt wordt in sushi en sashimi.
Tijdens de conferentie gaat veel aandacht naar zeedieren. Behalve de blauwvintonijn staan ook haaien en koraal hoog op de agenda. De vijftiende zogeheten Cites-conferentie in Qatar wil zich daarnaast ook buigen over het lot van ijsberen, olifanten, neushoorns en tijgers. Dat meldt het AD zaterdag. 
Citer staat voor Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora. Deze overeenkomst over internationale handel in bedreigde soorten wilde dieren en planten bestaat sinds 1973. In het Cites-verdrag wordt de handel in diersoorten gereguleerd.
Lees hier meer
Foto: Flickr CC Tom Puchner

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.