Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Confessionelen lopen warm voor Kamerdebat abortus

  •  
19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-EdithSchippers300_02.jpg
Minister Schippers (Volksgezondheid) heeft al duidelijk gemaakt dat uiterste abortustermijn 24 weken blijft
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft al besloten dat de uiterste termijn om een zwangerschap te onderbreken 24 weken blijft. Toch lopen de christelijke partijen SGP en ChristenUnie warm voor het debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp. Dat meldt het Parool.
Het Parool meldt dat de SGP het ”fundamenteel oneens” is met het kabinet. De partij wil foetussen meer beschermen, aangezien er jaarlijks minder zwangerschappen zijn en het aantal abortussen niet eveneens afneemt.
Volgens Kamerlid Esmé Wiegman (ChristenUnie) vertoont Schippers ”wegkijkgedrag”. De minister wacht op onderzoek naar een mogelijk verband tussen de 20 wekenecho en het aantal late abortussen. Voor de ChristenUnie en SGP is al duidelijk dat meer zwangerschappen laat worden afgebroken sinds vrouwen in 2007 deze echo kunnen krijgen. Dankzij de echo bij 20 weken kunnen ouders zien of de foetus een ernstige afwijking heeft.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.