Laatste update 16:57
20

Conflict tussen Ryanair en piloten verergert

Vorige week nog kregen piloten van Ryanair de keuze of ze ‘vrijwillig’ overplaatsing willen naar het buitenland of een ontslag. Nu wordt duidelijk dat de vliegeniers het ultimatum dat Ryanair aanhield voor de ‘keuze’ hebben genegeerd, meldt De Volkskrant. Het is een nieuw dieptepunt in een conflict dat nog lang niet ten einde lijkt. Inmiddels zijn 16 medewerkers van het cabinepersoneel ontslagen.

Nadat piloten protesteerden tegen de arbeidsomstandigheden bij Ryanair, liet de luchtvaartmaatschappij weten de luchthaven in Eindhoven niet meer te gebruiken en haar personeel en diensten naar elders te verhuizen. Dit zou volgens het bedrijf zijn om bedrijfseconomische redenen, maar de rechter keek hier anders tegenaan en besloot vorige week al dat het sluiten van de basis in Eindhoven én de overplaatsing van de piloten naar andere landen onrechtmatig is.

‘Dit is ongehoord, Ryanair trekt zich van niets of niemand wat aan en heeft zelfs lak aan de Nederlandse rechter’, zegt Joost van Doesburg, woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers tegen De Volkskrant.

Sheila Sitalsing, columnist bij diezelfde krant, schreef in een column over de kwestie: “Op de vunzigheid achter vliegen van Düsseldorf naar Alicante voor 18 euro, komt gelukkig ook steeds meer zicht. Dankzij Ryanair, bekend van zijn aanstampbeleid. De luchtvaartmaatschappij is al geruime tijd verwikkeld in een conflict met haar piloten over de arbeidsomstandigheden die niet veel beter zijn dan de plastic broodjes die ze aan boord tegen woekerprijzen verkopen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (20)