25

Conflict van Miltenburg en Voortman voorbij

'Van Miltenburg had onvoldoende oog voor Voortman' 

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman en Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg zetten een streep onder de kwestie rond het lekken van vertrouwelijke informatie.

Dat schrijven ze samen in een verklaring. Na een aantal gesprekken, zijn de twee het er volgens de verklaring over eens dat ze allebei ‘de intentie hadden zorgvuldig te handelen’. Van Miltenburg betreurt dat ze er niet voldoende oog voor heeft gehad dat de kwestie moeilijk was voor Voortman. Voortman waardeert op haar beurt ‘de aandacht die de voorzitter aan de zaak heeft besteed en de rol die zij heeft gespeeld in de beantwoording van haar vragen’. Met die verklaring is de kwestie wat hen betreft opgelost.

Kamervoorzitter Van Miltenburg kwam deze week in opspraak toen GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman opheldering eiste over de rol die Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft gespeeld in de affaire rondom Ombudsman-kandidaat Van Woerkom. Voortman werd toen ten onrechte verdacht van het lekken van namen van kandidaten voor de functie van de nieuwe Nationale Ombudsman. Dit ondanks dat vanaf het begin af aan duidelijk was dat zij die lek niet kon zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)