Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Congresleden: laat haatzaaier Wilders de VS niet in!

  •  
28-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wilderssideeye300
Democraten schrijven brief aan John Kerry om stokje te steken voor bezoek van Wilders aan Capitol Hill
Twee Democratische congresleden, Keith Ellison (Minnesota) en André Carson (Indiana), hebben geprobeerd Geert Wilders uit de VS te weren. Dat schrijft Foreign Policy op basis van een brief van de heren aan minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Kerry zou daarvoor een beroep moeten doen op ‘the International Religious Freedom Act’, die het ministerie in staat stelt om buitenlandse leiders te weigeren indien zij verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor grove schendingen van de religieuze vrijheid.
In de brief , gedateerd op 23 april, schrijven Ellison en Carson:
We dienen een respectvol verzoek in om Geert Wilders toegang tot de Verenigde Staten te weigeren vanwege zijn aandeel in het opstoken van agressie en geweld tegen moslims. De politieke agenda van mijnheer Wilders draait om het principe dat christelijke cultuur superieur zou zijn aan andere culturen.
Wilders, die vorige week donderdag naar de VS vertrok, is daar op uitnodiging van de Republikeinse Tea Party-politicus Louis Gohmert (Texas). Gohmert heeft Wilders gevraagd te spreken op een ontbijtbijeenkomst van de Conservative Opportunity Society op Capitol Hill.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.