37

Congresleden: laat haatzaaier Wilders de VS niet in!

Democraten schrijven brief aan John Kerry om stokje te steken voor bezoek van Wilders aan Capitol Hill

Twee Democratische congresleden, Keith Ellison (Minnesota) en André Carson (Indiana), hebben geprobeerd Geert Wilders uit de VS te weren. Dat schrijft Foreign Policy op basis van een brief van de heren aan minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Kerry zou daarvoor een beroep moeten doen op ‘the International Religious Freedom Act’, die het ministerie in staat stelt om buitenlandse leiders te weigeren indien zij verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor grove schendingen van de religieuze vrijheid.

In de brief, gedateerd op 23 april, schrijven Ellison en Carson:

We dienen een respectvol verzoek in om Geert Wilders toegang tot de Verenigde Staten te weigeren vanwege zijn aandeel in het opstoken van agressie en geweld tegen moslims. De politieke agenda van mijnheer Wilders draait om het principe dat christelijke cultuur superieur zou zijn aan andere culturen.

Wilders, die vorige week donderdag naar de VS vertrok, is daar op uitnodiging van de Republikeinse Tea Party-politicus Louis Gohmert (Texas). Gohmert heeft Wilders gevraagd te spreken op een ontbijtbijeenkomst van de Conservative Opportunity Society op Capitol Hill.

Foreign Policy: Democrats Want to Ban Islamophobic Lawmaker From the U.S.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)