57

Conservatieve blogger stopt wegens Noorse massamoord

Erik van Goor stond op verzendlijst terrorist Breivik 

Erik van Goor, auteur bij het conservatieve marge-blog Catholica stopt met publiceren. Dat heeft hij op zijn weblog bekend gemaakt. Catholica geeft ook een tijdschrift uit dat opvalt door strijdlustige zeer rechtse taal. Zo prijkt op de cover van het laatste nummer een gephotoshopte illustratie van een vuurgevecht uit een spaghetti-western: Het uur U.

De weblogger bleek een van de mensen te zijn aan wie massamoordenaar Breivik kort voor het uitvoeren van zijn terreurdaden een megalomaan manifest stuurde. Ook andere conservatieve bloggers, zoals betaald PVV-medewerker Paul Belien (echtgenoot van Vlaams Belang-kamerlid Alexandra Colen), zijn met het manifest in verband gebracht. Waaronder nog een andere medewerker van Catholica: Tom Zwitser. 

Van Goor schrijft:

Hierbij trek ik me voorlopig terug als medewerker van Catholica. De consternatie van de afgelopen dagen heeft me hiertoe doen besluiten. Dat mijn naam in de CC-lijst terecht was gekomen van de mail die de beruchte Noor Breivik voor zijn dood zou hebben rondgestuurd grijpt me bij nader inzien meer aan dan ik dacht. Ook al hebben velen, waaronder tal van vrienden, me verzekerd dat ik hier geen enkele blaam trof (mijn mailadres bleek en blijkt gewoon op Internet te circuleren), is dit hele gebeuren me toch als een voortdurende steen in de maag die niet zomaar weggaat. De associatie tussen mijn naam en het gebeuren in Noorwegen is dan wel weg te redeneren, maar emotioneel maakt het me misselijk.

Van Goor haalt uit naar de media, met name opiniemaker Ewout Klei op Joop die kritiek op hem had. De zeer katholieke Van Goor noemt Joop :”de site waar hij (Klei) aan meewerkt en die regelmatig zonder blikken en blozen seks met minderjarigen propageert”. Wat Van Goor met die uitspraak bedoelt is een raadsel. Wellicht gaat het om het verkeerd lezen van de berichtgeving over wanpraktijken binnen de katholieke kerk.

Geef een reactie

Laatste reacties (57)