Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Conservatieve mediabazen ontkennen verantwoordelijkheid afluisteren

  •  
19-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
murdoch_300_01.jpg
En natuurlijk: 'Ja maar anderen deden het ook!'
Rupert Murdoch en zijn gevolg verschenen vandaag in het Britse Lagerhuis (Tweede Kamer) om verhoord te worden over het geruchtmakende afluisterschandaal dat zijn almachtige mediabedrijf News Corp op de grondvesten doet schudden.
NRC Handelsblad schrijft over het verhoor van Rebekah Broooks, oud-hoofdredacteur van News of the World en een van de hoofdverdachten:
Brooks erkende dat News of the World in haar tijd als hoofdredacteur gebruik maakte van privédetectives, maar zegt dat ze nooit toestemming heeft gegeven voor de afluisterpraktijken. Ook zei Brooks dat de kranten van uitgeverij News International, zoals News of the World en The Sun, bij haar weten nooit politieagenten betaald hebben in ruil voor informatie. Ze kent ook geen gevallen waarin zulke betalingen zijn verhinderd.
Ook Murdoch zelf ontkent iedere verantwoordelijkheid. De hele top van het bedrijf lijdt volgens het parlement aan ‘collectief geheugenverlies’. Murdoch denkt ook niet aan opstappen. Hij geeft vooralsnog anderen de schuld en ziet zichzelf als ‘de meest geschikte persoon om de rotzooi op te ruimen’.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.