Laatste update 20:30
15

Corona-ontkenner schiet pompbediende dood die op mondkapjesplicht wees

In Idar-Oberstein, een plaats in het westen van Duitsland ter hoogte van Luxemburg, heeft een corona-ontkenner een medewerker van een tankstation doodgeschoten. De man gaf als motief voor de moord zijn afkeer van de coronamaatregelen.

NRC schrijft:

De 49-jarige man zou op zaterdagavond de winkel van het tankstation in zijn gelopen om twee sixpacks bier te kopen. Hij droeg geen masker. Toen hij bij de kassa kwam om te betalen, wees de 20-jarige medewerker hem op de mondkapjesplicht en vroeg de man een masker op te zetten. Een uur later kwam hij terug naar het tankstation met een mondkapje op, zette nog een sixpack op de balie, en deed zijn masker af. De medewerker vroeg hem het kapje weer op te doen, waarop de man een pistool trok en schoot. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De dader verklaarde tegenover de politie dat hij het slachtoffer verantwoordelijk hield voor het corona-beleid “omdat het de regels probeerde te handhaven”.

Geen video? Klik hier.

Update:
In extreemrechtse Telegram-chatgroepen wordt de dood van de pompbediende met gejuich begroet, meldt Der Tagesspiegel. Deelnemers plaatsen onder meer opgestoken duimen.

Olaf Scholz, kanselierskandidaat namens de SPD, laat op Twitter weten dat hij aan de nabestaanden van de aanslag denkt. “Ik ben erg geschokt dat iemand vermoord is omdat hij zichzelf en anderen wilde beschermen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (15)