Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Corona-ontkenners in militaire uniformen op Museumplein

  •  
20-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
599 keer bekeken
  •  
Demonstrators asked to leave Museumplein

© Protesters during the World Wide Rally for Freedom and Democracy on the Museumplein. Around 250 demonstrators speak out against the corona measures. Police has asked the protesters to leave.

Verscheidene corona-ontkenners droegen zaterdagmiddag militaire uniformen bij hun wekelijkse treffen met de mobiele eenheid op het Museumplein in Amsterdam. De mannen, naar eigen zeggen veteranen, vormden een linie en hielden een spandoek vast met camouflagekleuren, zo blijkt uit foto’s van AT5 en beelden op sociale media.
Volgens de gemeente waren er zaterdagmiddag “zeker vijfhonderd” viruswaanzinnigen op het plein. Zij negeerden het noodbevel dat Amsterdam aan het begin van de middag had uitgevaardigd.
De corona-ontkenners lieten zich ook niets gelegen liggen aan het verzoek van het Rode Kruis om het embleem van de internationale hulporganisatie niet te misbruiken. In Nederland mogen in vredestijd alleen de krijgsmacht en het Nederlandse Rode Kruis gebruik maken van het teken. In een tweet hekelt het Rode Kruis het misbruik van het embleem door de demonstranten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.