Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Corona-ontkenners schoppen stennis in ziekenhuizen

  •  
25-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis

© 06 januari 2021, BEVERWIJK. Het Rode Kruis Ziekenhuis. ANP / Hollandse Hoogte / Tobias Kleuver

Nederlandse ziekenhuizen hebben last van corona-ontkenners die schelden en weigeren zich te laten testen. Dat meldt het AD dat een rondgang langs de ziekenhuizen maakte. Vrijwel alle coronapatiënten die worden opgenomen, zijn niet (volledig) gevaccineerd.
"In het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zijn er ‘boze patiënten die het onze collega’s niet makkelijk maken door te weigeren om onze aanwijzingen op te volgen’. Woordvoerder Sandra de Jong: ,,Dit is voor de collega’s die het afgelopen coronajaar zoveel ellende voorbij hebben zien komen een hard gelag.’’"
Ook familieleden van opgenomen patiënten zorgen voor problemen. “Zeg maar wat hij echt heeft, want corona bestaat niet”, kregen intensive care-verpleegkundigen bij de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) bijvoorbeeld te horen. “Zelfs als je mensen omkeert op hun buik voor de beademing, blijven zij corona ontkennen”, aldus woordvoerder Tanja Hak.
Buiten de ziekenhuizen zorgen agressieve corona-ontkenners al langer voor overlast. Er werd dit jaar verscheidene malen brand gesticht bij testlocaties van de GGD. Ook worden medewerkers van de GGD bedreigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.