Laatste update 16:27
21

Corona-uitbraak in Gelders verpleeghuis met gevaccineerde bewoners

In het Gelderse Wehl is een uitbraak van corona geconstateerd onder bewoners van een verpleeghuis. Van de 29 dementerende bewoners zijn er nu 12 positief getest. De meesten van de kwetsbare bewoners zijn gevaccineerd, het grootste deel heeft zelfs al twee prikken ontvangen en meer dan twee weken geleden. De gevolgen van de besmetting blijven daardoor vooralsnog zeer beperkt, de besmette personen hebben milde klachten. Ze zijn wel geïsoleerd op hun kamers om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De uitbraak toont eens te meer dat wie gevaccineerd is nog steeds het virus kan oplopen en verspreiden. Dat maakt het voor het virus ook mogelijk te muteren en zich op den duur aan te passen aan de afweer door het vaccin. Daarom is het van belang ook na vaccinatie maatregelen te handhaven.

Omroep Gelderland meldt:

Sensire neemt dan ook maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Bezoek is nog steeds welkom, maar wordt vanwege de uitbraak wel beperkt. Bewoners kunnen maximaal één vaste bezoeker op één bezoekmoment per dag verwelkomen. Het bezoekmoment wordt afgesproken in overleg met de teamverpleegkundige. Bezoekers worden geacht zich te registreren en een mondneusmasker, plastic halterschort en een spatbril te dragen, die ze bij binnenkomst krijgen.

cc-foto: Governor Tom Wolf

Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)