Laatste update 11:20
27

Corona-uitbraak op bitcoin-conferentie zonder maatregelen

Verscheidene deelnemers aan een bitcoin-conferentie in Miami afgelopen weekend zijn besmet geraakt met het coronavirus. Op de bijeenkomst golden geen anti-coronamaatregelen: mondkapjes en vaccinatiebewijzen waren niet verplicht. Deelnemers van over de hele wereld zaten opeengepakt in zalen en omhelsden elkaar, meldt CNBC.

De organisatie had deelnemers naar eigen zeggen op het hart gedrukt om niet te komen als ze tot een risicogroep behoorden of als ze nog niet gevaccineerd waren. Op beelden is te zien hoe druk het was op de conferentie. Naar schatting 50.000 tot 60.000 mensen brachten een bezoek aan de tweedaagse bijeenkomst over het piramidespel.

In Het Financieele Dagblad bepleit de directeur van het Centraal Planbureau, Pieter Hasekamp, vrijdag een totaalverbod op de productie, handel en bezit van cryptomunten zoals de bitcoin. “Cryptomunten zijn in wezen geen geld en ook geen financieel product, maar een voorbeeld van wat Nobelprijswinnaar Robert Shiller een contagious narrative noemt: een besmettelijk verhaal waarin mensen geloven omdat andere mensen erin geloven”, meent hij.

Afbeelding: screenshot CNBC

Geef een reactie

Laatste reacties (27)