Laatste update 15:59
4

Coronavirus: 6000 passagiers aan boord gehouden op cruiseschip in Italië

In de Italiaanse havenplaats Civitavecchia, 80 kilometer ten noorden van Rome, worden zo’n 6000 passagiers aan boord gehouden van cruiseschip Costa Smeralda. Twee Chinese passagiers zijn mogelijk zijn besmet met het dodelijke virus, meldt een woordvoerder van het cruisebedrijf Costa Crociere.

Het Chinese echtpaar ging vijf dagen geleden aan boord van het cruiseschip in de havenstad Savona. Het stel vertoont symptomen van het virus zoals hoesten, koorts en benauwdheid, en wordt onderzocht op eventuele besmetting. Passagiers van de Costa Smeralda gingen aan wal in Marseille, Barcelona en Palma de Mallorca, en zijn vervolgens doorgereisd naar Civitavecchia.

Vanuit verschillende landen worden honderden burgers geïsoleerd, die uit de Chinese stad Wuhan zijn geëvacueerd om de verspreiding van het gevaarlijke Coronavirus te stoppen.

Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt donderdag bijeen om te besluiten of er een internationale noodsituatie moet worden uitgeroepen. Het Coronavirus is inmiddels in 13 landen buiten China geconstateerd.

cc-foto: Screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (4)