Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Corporatie zet huurders op straat om kleinigheid

  •  
31-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
verhuis_300.jpg
Gezin met kinderen uitgezet om wietplantje
Een Friese woningcorporatie denkt dat zero-tolerance een goede methode is om het woongenot te verhogen. Met als gevolg dat huurders om het kleinste vergrijp worden bestraft met het zwaarste middel.
Woningcorporatie De Wieren uit Sneek blijft huurders uitzetten als er bij hen een wietplantje wordt aangetroffen. (…) Onlangs  is er een gezin met kleine kinderen op straat gezet, omdat de ouders twee plantjes in bezit hadden. Zij verblijven volgens Heikema nu bij kennissen. Tegen een ander gezin loopt momenteel een procedure.
De corporatie voert het zero-tolerance beleid omdat het management intelligent beoordelingsvermogen te moeilijk toepasbaar vindt:
Dat er zero-tolerance wordt aangehouden heeft volgens de directeur een praktische reden: De Wieren wil buiten de discussie blijven wanneer een plant voor eigen gebruik is of wanneer er wordt gedeald. ‘Laatst hadden we iemand met keurig één plant in de tuin, maar dan wel zo groot als een volgroeide rodendendron. Volgens de politie voor eigen gebruik, maar dan wel voor de hele buurt.’
Het bedrijf hanteert een veel strenge norm dan justitie die pas bij vijf planten of meer tot vervolging overgaat. In een persbericht stelt de directeur dat stichting niet geïnteresseerd is in de persoonlijke vrijheid van de huurder.
Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder dan de individuele huurder die zelf onverantwoorde risico’s neemt door het houden van wietplanten.
cc-foto:  Erik Tjallinks

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.