Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CPB: ouderen komen moeilijk aan baan, daarom uitkering verlagen

  •  
11-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
cpb_300_01.jpg
'WW verlagen levert sollicitanten meer kansen op'
Het CPB neemt de afbraak van de verzorgingsstaat en rechtszekerheid gretig ter hand. Ouderen zijn relatief vaker en langer werkloos, constateert de overheidsinstantie. Volgens het CPB moeten daarom de uitkeringen omlaag: “een genereus sociaal zekerheidsstelsel leidt tot meer langdurige werkloosheid”
In de nasleep van de Grote Recessie kampt Nederland met 270.000 mensen die langer dan een jaar werkloos zijn. Dit is meer dan 3% van de beroepsbevolking. Daarmee steekt Nederland ongunstig af tegen Duitsland, de VS en Scandinavische landen.
Dat komt niet door een omstreden bezuinigingsbeleid of economische factoren maar door gemakzuchtige ouderen die te lui zijn om te werken en te veel willen verdienen.
RTEmagicC_a1df650795.jpg
Meer dan 40% van de langdurig werklozen is ouder dan vijftig jaar. Oudere werknemers verliezen niet vaker hun baan, maar áls zij werkloos raken, is de kans op langdurige werkloosheid bijna dubbel zo groot als gemiddeld. Werkgevers zijn terughoudend met het in dienst te nemen van oudere werklozen, ook omdat zij vaak een loon verlangen dat werkgevers niet willen bieden. 
cc-foto: astrid westvang

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.