Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Cramer haalt uit naar 'saboteurs'

  •  
18-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_ede_22.jpg.jpg

Minister vindt verzet ontwikkelingslanden 'te krankzinnig voor woorden'

Op een persconferentie in Kopenhagen heeft milieuminister Jacqueline Cramer gisteren hard uitgehaald naar China en de ontwikkelingslanden die de top in Kopenhagen volgens haar saboteren.
Ze doelt daarbij op het veto van de betreffende landen tegen het nieuwe concept-akkoord van voorzitter Denemarken. Cramer in de Volkskrant
Het is te krankzinnig voor woorden’, zegt Cramer. ‘Het is in zulke ingewikkelde situaties normaal dat de voorzitter een nieuw stuk produceert, dat vervolgens inzet wordt van de onderhandelingen. Maar dat mag dus niet van de vergadering.
Op de vraag of het verloop van de onderhandelingen het failliet van de VN-aanpak is, antwoordde minister Cramer ontkennend. “Het lastige van de VN-aanpak is dat er consensus moet zijn. Iedereen mag in zo’n vergadering zijn stem laten horen, en dat is heel moeilijk, met 192 landen. Aan de andere kant is de opwarming van het klimaat een wereldwijd probleem. Dus we zitten aan de VN-structuur vast, vrees ik.”

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.