Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Creëer een nieuw land voor alle vluchtelingen'

  •  
04-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
vluchtelingen300.png
Vastgoedmiljonair oppert dé oplossing te hebben gevonden: creëer gewoon een nieuw land
Vastgoedmiljonair Jason Buzi denkt de oplossing te hebben gevonden voor het almaar groeiende vluchtelingenprobleem. De basis van het idee is simpel: we kopen met z’n allen een stuk land dat dunbevolkt is op, daar bouwen we nieuwe woningen en plaatsen we alle vluchtelingen. We geven het stuk land een naam, en creëren zo een nieuw land. Een radicaal idee, maar de tijdsgeest en de urgentie van het groeiende aantal vluchtelingen vraagt nu eenmaal om radicale stappen. Dinsdag werd bekend dat alleen dit jaar al 2000 vluchtelingen zijn gestorven op de Middellandse Zee terwijl ze de overtocht naar Europa probeerden te maken.
RTEmagicC_vluchtelingen850.png
Er zijn bijna 60 miljoen mensen op de vlucht, waarvan 20 miljoen inmiddels een internationale grens zijn overgestoken. Dat aantal lijkt voorlopig niet af te zullen nemen. Zo’n 10 miljoen vluchtelingen leeft al jaren in ballingschap en is dus ook al jaren afhankelijk van hulp van anderen. Eén van de goede punten uit het idee van Buzi is dan ook dat vluchtelingen in hun eigen land weer autonoom worden. Politiek en economisch. Aangezien veel landen, waaronder Australië, steeds minder geneigd zijn om vluchtelingen op te nemen, is het van groot belang dat ze een eigen plek zien te vinden, aldus Betts. De professor benadrukt bovendien dat in een wereld waarin 7 miljard mensen wonen, 20 miljoen niet zo heel veel is. Ruimte genoeg, zou je denken.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.