48

Crime passionel: Moszkowicz duwt Nieuwsuur weg

Advocaat neemt wraak voor afgewezen geliefde

‘Met jullie praat ik niet’, stelde mr B. Moszkowicz bot tegen een verslaggever van Nieuwsuur terwijl hij een verklaring af gaf over de zaak van zijn cliënt Geert Wilders. Hij duwde daarbij de microfoon van Nieuwsuur weg en brak zijn optreden voorde verzamelde media af.

Het AD schrijft:

De advocaat liet zich onlangs nogal laag uit over het nieuwe tv-programma. Moszkowicz’ vriendin, journaallezeres Eva Jinek, zou aanvankelijk het actualiteitenprogramma gaan presenteren, maar zag daarvan af toen hoofdredacteur Carel Kuyl had laten weten dat haar relatie met de advocaat onwenselijk was. Moszkowicz noemde daarop de hoofdredacteur een ‘seksist’. 

Het team van Wilders heeft een moeizame relatie met de actualiteitenrubriek. Eerder riep PVV’er op de neus van Nova-presentator Clairy Polak af te hakken omdat zij er linkse opvattingen op na zou houden. De hoofdredactie van Nieuwsuur, die boven alles een ‘neutraal’ imago wil opbouwen, besloot aan de aversie tegemoet te komen door Polak geen presentator te maken van de nieuwe rubriek. Die knieval mocht dus kennelijk niet baten voor de ‘wij eisen alles’-beweging.

Bekijk de beelden bij RTL

Geef een reactie

Laatste reacties (48)