Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Criminaliteit sterk afgenomen

  •  
23-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_politie_Roel1943_300.jpg
Wel meer vandalisme en verloedering
De afgelopen drie jaar is het aantal gewelds- en vermogensmisdrijven en fietsdiefstallen fors gedaald. Ook zijn er minder veelplegers en heeft het bedrijfsleven ‘substantieel’ minder last van criminaliteit. Wel is er meer vandalisme en verloedering. Om dit tegen te gaan, krijgen veertig steden de komende twee jaar 153 miljoen euro.
Dit staat in de  verantwoordingsbrief Veiligheid Begint Bij Voorkomen die demissionair minister Hirsch Ballin van Justitie en Binnenlandse zaken vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dit meldt Trouw.
De daling van het aantal gewelds- en vermogensmisdrijven is het afgelopen jaar gestagneerd, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Over de afgelopen drie jaar gezien, is dit aantal echter ook fors afgenomen. Ook zijn er de afgelopen drie jaar minder veelplegers en heeft het bedrijfsleven ‘substantieel’ minder last van criminaliteit.
Lees hier meer
Foto: Flickr CC Roel1943

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.