8

&… Crisis? Dan ook geen seks

Le Pen boos op Madonna na Hitler-vergelijking ... File op de Mount Everest ... Nederlanders lid Somalische terreurclub ... Overheidsdienst ontkent bestaan zombies ... Jezus was gewoon mens

En ander nieuws vandaag


– De leidster van het extreemrechtse Front National gaat popster Madonna aanklagen. De artieste toonde tijdens een show in Tel Aviv een foto van Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd. Het beeld veranderde daarna in Adolf Hitler. (RFI)  

– De crisis laat ook de sexindustrie niet onberoerd. We kopen minder seksspeeltjes, laten pikante dvd’s liggen en ook de uitdagende onderbroeken vliegen niet meer onder of over de toonbank. (BNR)

– VN-organisatie Unesco is erg bezorgd over de toekomst van het Great Barrier Reef, het enorme rif voor de oostkust van Australië. Als de bouwwoede aan de kusten voor het rif doorgaat, dreigt het natuurwonder op de lijst van bedreigde gebieden te belanden. (AD)

– In Duitsland gebouwde onderzeeërs worden in Israël voorzien van raketten met kernkoppen. Duitsland heeft drie onderzeeërs gebouwd voor Israël die voor een derde door de regering in Berlijn worden betaald. (Nu)

– Onverbeterlijke wegpiraten moeten een apparaatje krijgen in hun auto die alle overtredingen registreert. Daarvoor pleit het CDA. (RTL)

– Verschillende Nederlandse Somaliërs zouden in Somalië actief zijn voor de terreurbeweging Al Shabaab. Dat heeft een overgelopen hoge commandant van de beweging gezegd tegen het VPRO-programma Bureau Buitenland. De voormalige commandant zou twee mensen zelf met een eenheid hebben opgehaald bij de Keniaanse grens in 2009. (Trouw)

– Het Centraal Planbureau weigert te berekenen wat het oplevert als voor ambtenaren tot en met 2015 de nullijn wordt aangehouden. (NRC)

– Het wordt steeds ingewikkelder voor de internationale gemeenschap om in te grijpen bij een regionaal gewapend conflict, zoals nu gaande is in Syrië. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het Stockholmse Internationale Instituut voor Vredesonderzoek (SIPRI) vandaag publiceert. (Trouw)

– Een Duitse alpinist heeft hallucinante foto’s gemaakt van honderden klimmers die in lange rijen staan te wachten om de Mount Everest op te kunnen. ‘De eenzaamheid en de rust van de berg is voor een stuk verdwenen. De Everest is een luxe-uitstapje geworden’, zegt Everest-beklimmer Stein Tant. (De Standaard)

– Vier gruwelijke incidenten in een paar dagen tijd voeden de ophef die is ontstaan om de zogeheten ‘zombie-apocalyps’. Het fenomeen grijpt op internet in razend tempo om zich heen, waardoor de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC zich genoodzaakt heeft gezien een waarschuwing uit te geven met de mededeling dat zombies niet bestaan. (AD)

– Uit een 1.500 jaar oude tekst blijkt dat Jezus Christus een gewoon sterfelijk wezen was en nooit is gekruisigd. In Turkije is in het jaar 2000 het evangelie van Barnabas ontdekt, een vroege leerling van Christus. Het Vaticaan heeft in februari officieel gevraagd het boek te mogen inkijken. (AD)

cc-foto: Yelp

Geef een reactie

Laatste reacties (8)