15

Crisis drijft wanhopige Italianen de dood in

Politie beëindigt gijzeling in belastingkantoor ... Schulden leiden tot golf zelfmoorden 

De Italiaanse politie heeft na uren durende onderhandelingen een gijzeling beëindigd in een belastingkantoor nabij Milaan. Een ondernemer met schulden was gewapend het kantoor binnengekomen en gijzelde 14 mensen. Niemand raakte gewond. Italië kampt met een reeks aan wanhoopsdaden als gevolg van de crisis.

Untitled
De gijzelnemer was een man die voorheen een schoonmaakbedrijf had. Door de crisis raakte hij in de problemen. Hij kampte met een enorme belastingschuld. Daarnaast was zijn huwelijk spaak gelopen. Gewapend met een geweer en twee pistolen drong hij een belastingkantoor binnen en gijzelde hij donderdag veertien mensen in Romano di Lombardia, zo’n vijftig kilometer ten oosten van Milaan. Hij loste schoten in de lucht en dreigde zelfmoord te plegen. Twee onderhandelaars van de politie wisten hem over te halen zijn actie te beëindigen. Hij is gearresteerd.

Het incident is het zoveelste voorbeeld van een extreme wanhoopsdaad als gevolg van de crisis. Zondag nog pleegde een bouwondernemer die zijn bedrijf ten gronde zag gaan zelfmoord. Hij was de vijfentwintigste sinds begin dit jaar die zichzelf van het leven beroofd vanwege de crisis. Dat is meer dan een dode per week.

Italië voert draconische bezuinigingen door om de crisis te bezweren. Daardoor stijgt het aantal werklozen. Op Sardinië waar zondag het 25e slachtoffer viel, is een op de twee jongeren werkloos. Volgens critici maken de bezuinigingen de crisis alleen maar erger.

MSN news: Armed man releases hostage in Italian tax office

Telegraph: Italian businessman becomes country’s 25th ‘austerity suicide’ of the year

cc-foto: Mirko Isaia. Protest op 1 mei in Turijn tegen de bezuinigingen: Operatie Zelfmoord

Geef een reactie

Laatste reacties (15)