Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Crisis en corruptie drijven Spanjaarden de straat op

  •  
23-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spanje_300_01.jpg
Weken durende mars door het land .... Oproerpolitie treedt op: 70 gewonden
In Madrid hebben zaterdag tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen de draconische bezuinigingen, de extreem hoge werkloosheid en het graaigedrag in het bedrijfsleven. De demonstratie verliep rustig maar aan het einde van de avond kwam de oproerpolitie in actie.
In Spanje wordt al jaren drastisch bezuinigd en de conservatieve regering doet er nog een tandje bij. Tienduizenden demonstranten waren naar de hoofdstad afgereisd om daar tegen te protesteren in een ‘Mars voor Waardigheid’. Een deel van hen was vanuit alle windstreken te voet naar Madrid gekomen, in wandeltochten die soms langer dan een maand duurden. De betogers zijn boos dat de bankencrisis, die Spanje zwaar geraakt heeft, geheel onbestraft is gelaten en de verantwoordelijken vrijuit gaan terwijl de bevolking een enorm hoge prijs betaalt. Er is voor 150 miljard euro bezuinigd, meer dan een kwart van de beroepsbevolking is werkloos en een groot deel van de jongeren is gedwongen bij hun ouders te blijven wonen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.