42

‘Crisis stimuleert emigratie uit Nederland’

Vooral Azië is een populaire bestemming voor architecten en piloten

Steeds meer Nederlanders emigreren naar het buitenland. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim 52 duizend Nederlanders voor goed vertrokken. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode nog maar 47 duizend Nederlanders.

Emigratiedeskundige Just Dalhuisen vertelt aan de NOS dat het emigratiecijfer waarschijnlijk nog verder oploopt. Naast de altijd populaire redenen zoals beter weer en familie, telt de crisis nu steeds vaker mee als reden om te emigreren. 

“Mensen gaan naar landen als China of Singapore, met groeisectoren, omdat daar veel meer mogelijkheden zijn. Bedrijven breiden uit in die richting en veel lokale bedrijven groeien en vragen kennis uit het westen.” 

Azië is een populaire bestemming. Er is bijvoorbeeld een sterke toename aan piloten die naar het buitenland vertrekken. Dat komt omdat in Europa minder wordt gevlogen terwijl vliegen juist in opkomst in Indonesië en China. Ook is Azie populair in de bouwsector, bijvoorbeeld bij architecten. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)