Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Crisiswet verder vertraagd

  •  
03-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouwen-amsterdam-300px_01.jpg
Eerste Kamer wil eerst onderzoek naar inspraak op versnelde bouwprojecten
De crisis- en herstelwet loopt opnieuw vertraging op. De Eerste Kamer heeft fundamentele bezwaren tegen de wet, waarmee het kabinet procedures voor grote projecten wil versnellen om de economie te stimuleren.
Per 1 januari had de wet, die premier Balkenende afgelopen zomer voorstelde, al in werking moeten treden. De bedoeling is om hiermee de gevolgen van de crisis op te vangen. Zo zouden versneld 58 grote weg- en bouwprojecten kunnen worden uitgevoerd.
De Tweede Kamer keurde de wet op de valreep goed. Maar vanwege twijfels over inspraakprocedures wil de Eerste Kamer eerst deskundigen horen, meldt de NOS. Dit zorgt weer voor de nodige vertraging, want de senatoren gaan de wet nu pas op 16 maart behandelen.
In de (papieren) Volkskrant zegt GroenLinks-senator Tof Tissen, tevens opiniemaker op Joop.nl:
De Eerste Kamer pleegt een voorstel met onbevangen blik te beoordelen. Ook als het de Crisis- en Herstelwet heet.
Vooral juridisch zou het voorstel lastig liggen, onder meer wat betreft versnelde onteigeningsprocedures. De Raad van State oordeelde eerder al kritisch over de wet, die volgens haar maar mondjesmaat de crisis bestrijdt.
Foto: Jeroen Mirck (Joop.nl)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.