Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Crowdfunding voor Griekenland gaat hard

  •  
03-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griek_300.jpeg
'Als regeringen, bedrijven en banken het laten afweten, dan doen we het zelf'
Thom Feeney is 29 en werkt in een schoenenwinkel in Londen. Net als veel anderen keek hij met stijgende verbazing naar de Europese houding ten opzichte van Griekenland en de gevolgen die dat heeft voor een groot deel van de Griekse bevolking. Maar in tegenstelling tot veel anderen besloot hij te proberen iets te veranderen.
Feeney:
Dit gaat niet zozeer over Griekenland, als wel over het Griekse volk, waarbij gewone mensen proberen andere gewone mensen elders op de wereld te helpen. Als regeringen, bedrijven en banken het laten afweten, wat kunnen we dan anders doen dan ons te verenigen?
Hij rekende uit hoeveel elke Europeaan zou moeten betalen om Griekenland in staat te stellen zijn verplichting aan het IMF te betalen. Hij kwam uit op ongeveer 3 euro per persoon. Dus begon hij een crowdfundingproject om dat geld bij elkaar te brengen. En in een paar dagen tijd staat de teller al boven de 1,6 miljoen euro.
CC Foto: Global panorama  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.