104

Cruiseschip met homo’s mag Marokko niet in

Update: Marokkaanse minister van Toerisme: Cruiseschip is welkom. De Nieuw Amsterdam mocht eerder niet aanmeren in Casablanca

De Marokkaanse autoriteiten hebben cruiseschip De Nieuw Amsterdam geen permissie gegeven om aan te meren in havenstand Casablanca. Holland Amerika Lijn, en het bedrijf RSVP Vacations meldden zondag dat ze moesten uitwijken naar Malaga in Spanje.


RSVP organiseert vakanties voor homoseksuelen en had daarvoor de Nieuw Amsterdam gecharterd om van Barcelona naar Casablanca te varen. Met deze video maakte ze speciale reclame voor de reis. 

Homoseksualiteit is in Marokko verboden. Er staat een gevangenisstraf van minimaal een half jaar op en hoogstens 3 jaar. 

Update 22.58

De Marokkaanse minister van Tourisme ontkent dat het schip niet mocht aanmeren en zegt dat de passagiers welkom waren. Lahcen Haddad zei dat er geen officiele beslissing is genomen om het cruiseschip niet toe te laten. 

“We weren hier geen cruiseschepen en we vragen onze bezoekers nooit om hun seksuele voorkeur”, zei hij tegen Reuters. In een verklaring zei hij dat de Nieuw Amsterdam nog steeds welkom is. 

RTL-Nieuws: Marokko weert cruiseschip met homo’s

cc-foto: Wytze

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (104)