36

CU accepteert geen rechtse bezuinigingen in komende miljoenennota

De Jager (Financiën) wil plannen van VVD, CDA en PVV alvast inboeken. CU-fractievoorzitter Slob: Niet onze voorkeur om uit kabinet te stappen, maar kan gecompliceerd worden

De Christen Unie zal niet toestaan dat het huidige demissionaire kabinet alvast bezuinigingen van een toekomstig kabinet inboekt die tegen de principes van de partij indruisen. Dat zegt CU-fractievoorzitter Arie Slob in het Nederlands Dagblad.

Het Nederlands Dagblad citeert Slob:

Wij gaan als regeringspartij geen dingen doen waar we geen verantwoordelijkheid voor kunnen nemen.

De onderhandelingen tussen CDA, VVD en PVV zijn nog niet eens afgerond en toch wil demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) met deze partijen overleggen over de begroting voor 2011. Dat zou betekenen dat een deel van de 18 miljard die deze partijen willen bezuinigen in de miljoenennota komt, terwijl er tegen die tijd waarschijnlijk nog niet eens een nieuw kabinet is.

De ChristenUnie zal in ieder geval geen bezuinigingen accepteren op uitkeringen en ontwikkelinssamenwerking. Slob wilde echter nog niet zeggen of de CU-bewindslieden Rouvoet, Van Middelkoop en Huizinga hierom ook zullen aftreden.

Het heeft niet onze voorkeur om dan uit het kabinet te stappen, maar het kan gecompliceerd worden.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)