201

CU vreest geweld bij PVV-regering

De Christen Unie heeft in een persbericht bekend gemaakt onder geen omstandigheden een minderheidskabinet van CDA, VVD met gedoogsteun van PVV te steunen

De Eerste Kamerfractie is niet van plan zo’n kabinet (gedoog)steun te verlenen. Egbert Schuurman, fractievoorzitter van de Christen Unie in de Eerste Kamer schrijft:

Een partij als de PVV – lees Wilders  –  die normen voor een democratische rechtsstaat gemakkelijk over boord zet, wordt in de informatieweg, die nu wordt opgegaan, op het schild geheven. Daarmee staat  Nederland op een zeer belangrijk keerpunt. Voortdurend tart en schendt Wilders de rechtsstaat: selectieve rechten voor bepaalde groepen burgers, zwaardere straffen voor bepaalde (etnisch/religieuze) groepen, het inperken van godsdienstvrijheid, enz.

In de brief schrijft hij ook te vrezen voor de toekomst. Wilders zet mensen op grond van verschillende religies tegen elkaar op. ‘Dat kan op den duur ernstige – gewelddadige – gevolgen hebben’, aldus de fractievoorzitter.

Ook vindt hij het spijtig dat andere politieke partijen zich tijdens de verkiezingsstrijd zo weinig verzet hebben tegen de PVV.

Lees hier de brief

Geef een reactie

Laatste reacties (201)