Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CU wil rechtse koers varen

  •  
04-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Partijbestuur: ChristenUnie moet van 'links imago' af en voortaan duidelijke christelijke taal spreken
De ChristenUnie wil een nieuwe politieke koers gaan varen. Het partijbestuur wijt de verliezen bij de laatste verkiezingen aan het ‘linkse imago’ van de partij. Om de partij weer aantrekkelijk te maken voor de kiezers moet de ChristenUnie dus van haar christelijk-sociale karakter af en een rechtser pad bewandelen.
Volgens het partijbestuur wordt de term ‘christelijk-sociaal’ gezien als een ‘mengsel van christelijk en socialistisch’. De partij wordt hierdoor beschouwd als een linkse partij, terwijl het dat niet wil zijn.
Ook organisatorisch gaat de ChristenUnie een nieuw tijdperk tegemoet. Het bestuur wil de partij ombouwen tot een ledenpartij, waardoor leden meer invloed kunnen uitoefenen. Momenteel kent de ChristenUnie een verenigingsstructuur.
Het partijbestuur komt met de ideeën na het kritische rapport ‘Met hart en ziel’ van commissie-Schipper te hebben ontvangen. De commissie onderzocht het verlies van de ChristenUnie bij de afgelopen verkiezingen.
Op 14 mei worden de aanbevelingen en het rapport-Schippers besproken op het partijcongres.
cc-foto: Gerard Stolk

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.