132

CU: Wilders moet afstand nemen van gewelddadige achterban

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in Kamerbreed: Wilders’ woorden hebben betekenis

In het Radio 1-programma Kamerbreed roept ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers Geert Wilders op afstand te nemen van zijn gewelddadige achterban. Gebeurtenissen zoals in Geldermalsen, waar vluchtelingenhaters gewelddadig werden, met vuurwerk gooiden en hekken forceerden, zou de PVV-leider ten strengste moeten afkeuren. Maar tot dusver heeft Geert Wilders er geen afstand van genomen, tot spijt van Segers.

Maar ook dit weekend roert de achterban van Wilders zich. “Actievoerders” van de extreemrechtse groep Identitair Verzet bezetten zaterdag bijvoorbeeld een moskee in Dordrecht. Daarbij hingen ze ook een spandoek op met teksten als ‘minder, minder, #kominverzet’ – een directe verwijzing naar de minder Marokkanen speech van Geert Wilders en de hashtag die de leider van de PVV gebruikt om zijn achterban te mobiliseren. Vier van de extreemrechtse lieden zaten op het dag, twee op de grond. Ze zijn alle zes gearresteerd door de politie. Toch kunnen we meer van dit soort acties verwachten. De groep laat aan RTV Rijnmond weten dat de actie de eerste zou een “serie van verzetsdaden tegen de islamisering van Nederland”.

Segers nu op Radio 1:

“Ik zeg niet dat hij aanmoedigt tot dit soort bezettingen en tot wat we in Geldermalsen hebben gezien, maar zijn woorden hebben betekenis.

Geert Wilders roept al een tijdje op tot verzet tegen vluchtelingen.

Kamerbreed terugluisteren kan hier

Foto: RTV Rijnmond

Geef een reactie

Laatste reacties (132)