Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Culinair in Canada: pizza-spaghetti-slushies

  •  
11-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pizzaghetti.jpg
Supermarktstunt maakt de tongen los
Rare jongens die Canadezen. Wij mogen het land dan misschien kennen als het rustige en verstandige, Noordelijke broertje van de VS, op culinair gebied zijn ze net zo ver van de kaart.
Hoewel het combinatiegerecht  pizza-ghetti populair is in Canada, bleek er geen voedingsbodem voor de pizza-ghetti-slushie. De campagne van avondwinkel Couch-Tard bracht behoorlijk wat onderbuikgevoelens naar boven , maar bleek uiteindelijk een succesvolle publiciteitsstunt. Het  pizza-ghetti ijsdrankje was in werkelijkheid de reguliere granita, in de smaken aardbei gemengd met kiwi.
Zou dit de uitvinding zijn die Sonja Bakker over het randje dreef en waardoor ze haar genot buiten de keuken ging zoeken? Het zou kunnen, maar als je je door bestaande gerechten als  gefrituurde marsen , frisdrank met roomijs en ontbijtburrito’s al niet uit het veld laat slaan, dan heb je in elk geval een sterkere maag dan wij. 
Overigens is Canada niet de enige bron van eetlust bedervend nieuws vandaag, ook in Keulen horen we het donderen. In de Duitse stad loopt het de autoriteiten inmiddels dun door de broek, omdat ondanks donkerbruine vermoedens, de bron van een mysterieuze stankwolk nog niet is gevonden. De soep- of maggigeur heeft al minstens een persoon in het ziekenhuis doen belanden met misselijksheidsklachten. De slogan “ een beetje van jezelf en een beetje van Maggi “, krijgt daardoor een nare bijsmaak.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.