121

Cut: Jeroen Pauw interviewt PVV-ideoloog Martin Bosma

Wat je ziet als je de geïnterviewde wegknipt ... Plus: wat Pauw niet toonde, archiefmateriaal met wat Bosma voorheen beweerde

Martin Bosma, de grootste nog levende geschiedsvervalser van Nederland, was gisteren te gast bij Pauw om zijn nieuwe boek te presenteren. Daarin beweert hij dat het een grof schandaal is dat progressief Nederland het ANC in Zuid-Afrika steunde in de bevrijdingsstrijd tegen apartheid. Een soort satire zonder humor.


Het is een zeldzaamheid dat een prominente PVV’er zich laat interviewen. Dus hoe ga je de partijideoloog het vuur aan de schenen leggen of ontmasker je zijn leugens? Om de tactiek van Pauw duidelijk te maken hebben we alle antwoorden van Bosma weggeknipt zodat de interviewtechniek beter tot zijn recht komt.

Op een van de meest confronterende momenten in het vraaggesprek legt Pauw de geïnterviewde een bewering voor van de Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger. Bosma zou volgens hem zelf in de jaren negentig propagandist van de multiculturele samenleving geweest zijn. De PVV-man ontkende het aan tafel bij Pauw glashard en jammer genoeg had de redactie kennelijk net niet onderstaande clip onder handbereik. Oordeel daarom nu maar zelf.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van interviews met PVV’ers hieronder nog een classic uit 2013. De Australische quizmaster(!) Andrew O’Keefe interviewt Geert Wilders op zeer ouderwetse wijze.

Geef een reactie

Laatste reacties (121)