26

CVZ: mogelijk meer medicijnen niet langer vergoed

Ziektekosten-waakhond neemt circa veertig dure geneesmiddelen onder de loep

Niet alleen medicijnen tegen de ziekten van Pompe en Fabry, maar veel meer dure geneesmiddelen worden de komende tijd door het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) tegen het licht gehouden.

CVZ

Dat zegt CVZ-bestuurder Bert Boer in de Volkskrant. Het zou gaan om ongeveer veertig geneesmiddelen, waaronder de behandeling tegen bepaalde tumoren en een medicijn tegen leukemie bij kinderen. Boer kan nog niet zeggen welke medicijnen mogelijk nog meer uit het basispakket verdwijnen.

Het CVZ past sinds kort voor een duur medicijn tegen asthma een ‘no cure, no pay’-beleid toe: als het middel bij een patiënt niet werkt draait de fabrikant zelf op voor de kosten.

 ‘Het vergoeden op basis van no cure, no pay kan een prima oplossing zijn voor extreem dure medicijnen waarvan het nut niet voor een grote groep is bewezen, maar waar sommige patiënten mogelijk wel baat bij hebben.’

Volkskrant: CVZ: veel meer dure medicijnen onder de loep 

CC Foto: mystic_mabel 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)