59

D66 deelt bakken met geld uit

Partij speelt voor Onderwijsminister en presenteert pakket van 40 miljoen euro

Iedereen heeft zo zijn prijskaartje zegt men wel eens. Voor D66 is nu duidelijk welk bedrag er op dat prijskaartje staat: 40 miljoen euro. De partij steunde het kabinet met het Herfstakkoord en mag in ruil daarvoor nu 40 miljoen euro uitgeven. “Best bijzonder dat het zo gaat”, aldus D66-Kamerlid Paul van Meenen eufemistisch.

Maandag presenteert D66 het pakket van 40 miljoen euro. Op de website schrijft de partij dat het pakket het gevolg is van het behoud van de toeslag voor kleine scholen, een wens van ChristenUnie en SGP. “Hierdoor viel twee maal 20 miljoen euro vrij in 2015 en 2016, wat D66 nu kan investeren in beter onderwijs”, aldus D66. De christelijke partijen dwongen  bij het sluiten van het Herfstakoord af dat kleine scholen twee jaar lang 20 miljoen euro zouden krijgen ter compensatie van een toeslag die het kabinet juist wilde afpakken. Begin februari bleek echter dat de kleine scholen hun toeslag mochten houden en de in totaal 40 miljoen euro niet meer nodig zou zijn. D66 trok de vrijgekomen geldpot onmiddellijk naar zich toe.

En zo gaat drie miljoen euro naar de Leidse Instrumentenmakersschool, tien miljoen naar Nederlandse scholen in het buitenland, tien miljoen naar energiebesparing op scholen. Ook is geld vrijgemaakt voor begeleiding voor moeilijk lerende kinderen in het mbo, aldus D66 op de eigen website. Maandag presenteert D66 het hele pakket.

De Volkskrant: D66 speelt even minister en deelt 40 miljoen euro uit

Geef een reactie

Laatste reacties (59)