34

D66-Kamerlid Boris van der Ham stopt

'Ik heb honger naar iets nieuws' ... Pechtold verrast door het nieuws

D66-Kamerlid Boris van der Ham stelt zich niet meer verkiesbaar als Tweede Kamerlid voor D66. “Ik heb honger naar iets nieuws”, zegt hij. D66-leider Pechtold is verrast door het besluit, maar heeft er respect voor.

Van der Ham motiveert zijn besluit: 

“Na de val van het kabinet heb ik mezelf de vraag gesteld of ik nu opnieuw de afspraak kan maken met kiezers om nog vijf jaar op dezelfde wijze, op deze plek door te gaan met die missie. Hoewel ik nog barst van de energie en ideeën overstemde de honger naar iets nieuws de afgelopen weken steeds meer.” 

Boris van der Ham kwam na een carrière als acteur in 2002 in de Kamer waar hij voor D66 het woord voerde voor onder meer onderwijs, cultuur en media. Ook de vrijheid van meningsuiting en het individu gaat hem aan het hart. 

D66-leider had Van der Ham’s politieke afscheid nu nog niet verwacht. 

“Maar ik kan na tien jaar Kamerlidmaatschap alleen maar respect opbrengen voor zijn besluit. Ik zal zijn inzet en zijn vaak scherpe inbrengen in de fractie missen”, zegt Pechtold.

G500-oprichter Sywert van Lieden vindt het vertrek van Van der Ham opmerkelijk, zo laat hij weten via een tweet

Boris op lage plek gezet?! Nu: ‘toe aan iets nieuws.’ Maand geleden: ‘De leden gaan erover, maar ik ben weer kandidaat en zeer gemotiveerd’.

PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vindt het jammer dat zijn collega vertrekt: 

@Borisham Met vertrek Boris verliest D66 een echte onderwijsman! Boris bedankt voor de samenwerking.

Op Joop.nl publiceert Van der Ham regelmatig zijn video-blogs die vaak een filosofische inslag hebben. Lees hier de volledige persverklaring van Boris van der Ham.

cc-foto: Kennisland

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)