Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66-kamerlid Magda Berndsen in opspraak

  •  
26-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
ANP-berndsen_300.jpg
Berndsen ontving als korpschef onterecht een aantal toelagen
Als korpschef van de politie in Friesland heeft D66 kamerlid Magda Berndsen onterecht een aantal toelagen bovenop haar salaris ontvangen.
Dat meldt de  NRC. Berndsen kreeg de toelagen ongevraagd bij haar salaris. Ze was op de hoogte van het onrechtmatige karakter, toen ze op de kieslijst voor de Tweede Kamer werd geplaatst en heeft er melding van gemaakt aan partijleider Pechtold. In eerste instantie was het kamerlid niet van plan om de toelagen terug te betalen, aangezien ze haar werkgever verantwoordelijk hield voor de uitbetaling. Tegen de NRC zegt ze:
De Rijksauditdienst heeft wel gelijk dat het in strijd is met de regels, maar dat is een droge constatering. Ik voel mij daar niet verantwoordelijk voor, de verantwoordelijkheid ligt bij mijn werkgever. De consequenties ga ik dus niet op me nemen.
Inmiddels laat een woordvoerder van de D66-fractie weten dat Berndsen “zal terugbetalen waarvan vaststaat wat onrechtmatig aan haar betaald is”.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.