46

D66: Laat 30-plusser doorleren

'Nu stopt recht op studiefinanciering vanaf je 30ste. Maar laten we ons veel meer richten op het halen van diploma's, ook voor iedereen boven de 27 jaar', zegt Pechtold

Geef ook oudere jongeren, dertigplussers, leerrechten en -plichten, zegt D66 in een zondag in Rotterdam gepresenteerd plan. De partij wil op die manier proberen degenen die in hun jeugd alleen een vmbo- of mbo-diploma hebben gehaald, meer kansen te bieden om later door te leren en op te klimmen tot hbo of universiteit.

Volgens D66-leider Alexander Pechtold is het niet alleen voor de 30-plusser goed, maar profiteert de hele samenleving ervan. Dit meldt onder andere de Pers zondag.

Het zorgt er ook voor dat het opleidingsniveau van onze hele beroepsbevolking stijgt waardoor we de kosten van de vergrijzing als maatschappij makkelijker kunnen opvangen.

Het plan past volgens Pechtold bij de 21ste eeuw.

Nu stopt het recht op studiefinanciering vanaf je 30ste. Maar laten we ons veel meer richten op het halen van diploma’s, ook voor iedereen boven de 27 jaar”, aldus de D66-voorman.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)