Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66: 'Stop studenten in Vogelaarwijken'

  •  
08-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leegstand300.jpg
Tekort aan studentenwoningen groeit en zou zo opgelost kunnen worden
D66 Tweede Kamerlid Kees Verhoeven pleit voor het onderbrengen van studenten in Vogelaarwijken. Volgens Verhoeven zouden de leegstaande woningen die wachten op renovatie vaak niet goed genoeg zijn voor gezinnen, maar zouden studenten hier prima in kunnen wonen. Verhoeven wil dat minister Piet Hein Donner de mogelijkheid met woningcorporaties gaat bespreken.
Volgens Verhoeven zijn in 2015 40.000 studentenkamers nodig. Door bestaande woningen beter te benutten kan volgens het Kamerlid aan de behoefte worden voldaan.
Zo zouden er in Utrecht Overvecht en Amsterdam-West veel woonblokken leegstaan die prima bewoond zouden kunnen worden door studenten. Ook pleit Verhoeven voor soepelere regelgeving zodat studenten ook lege kantoren kunnen bewonen of boven winkels.
Momenteel worden leegstaande panden alleen door studenten bewoond als de eigenaar een contract aangaat met een anti-kraak bedrijf.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.