23

D66-wethouder Steenbergen stapt op ‘vanwege bedreigingen’

Vincent van den Bosch: Niet het eigen wangedrag, maar bedreigingen aan eigen adres reden voor opstappen

Zaterdag werd bekend dat D66-wethouder (inmiddels oud-) Vincent van den Bosch (Steenbergen) opstapt. Hij zou zijn functie neerleggen na een confrontatie met videoblogger Vladimir Hornicek, die hij nogal asociaal heeft behandeld. Tegen Omroep Brabant zegt hij zondag echter dat er een andere reden is voor zijn vertrek, namelijk bedreigingen aan zijn adres.

De blogger wilde de wethouder een aantal vragen stellen, na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen, maar daar had Van den Bosch geen zin in. Hierop duwde hij de blogger en riep hij hem nog het een en ander na.

Van den Bosch zegt nu “het stomme incident” te betreuren, maar beweert ook dat dat niet de reden van zijn opstappen is. Hij zou al een tijdje last hebben van bedreigingen. Hij moet hier nog aangifte van doen bij de politie, verder wil hij er geen uitspraken over doen. Ook waren de bedreigingen niet zo erg dat hij moest worden beveiligd.

Zeker vier fractievoorzitters van raadspartijen in de gemeente vonden dat Van den Bosch diende op te stappen na de video. “Het is niet de eerste keer dat hij in opspraak is gekomen”, aldus PvdA-fractievoorzitter Willem van den Berge. De vier partijen bijkleur zouden een meerderheid hebben voor zijn vertrek; elf van de negentien zetels.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)