Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66 wil anoniem stemmen in Brussel afschaffen

  •  
27-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Sophieintveld_300.jpg
Pechtold: 'Anoniem stemmen over besluiten waar zoveel geld mee gemoeid is, zou in ons land ondenkbaar zijn'
Het Europees Parlement moet niet langer de mogelijkheid hebben anoniem te kunnen stemmen over belangrijke voorstellen. Dat vindt D66-leider Alexander Pechtold en Europarlementariër Sophie in ’t Veld.
Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement stelde onlangs voor anoniem te stemmen over de nieuwe meerjarenbegroting van de EU.
Het is mensen niet uit te leggen dat we over een besteding van bijna 1000 miljard euro voor de komende jaren niet openbaar verantwoording zouden afleggen”, zegt Sophie in ’t Veld.
Pechtold sluit zich daarbij aan.
Anoniem stemmen over besluiten waar zoveel geld mee gemoeid is, zou in ons land ondenkbaar zijn. Stel je voor dat onze Kamervoorzitter zou voorstellen om over de Nederlandse begroting anoniem te stemmen in de Tweede Kamer. Dan zou het land te klein zijn. En terecht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.