Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66 wil strafhof tegen wereldwijde corruptie

  •  
21-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_ICC_BRQNetwork_300
D66-voorman Alexander Pechtold pleit op het partijcongres in Rotterdam voor een internationaal financieel strafhof in Den Haag
In Den Haag moet een internationaal financieel strafhof komen om de corruptie wereldwijd effectiever aan te pakken. D66 wil dat de mogelijkheden daartoe onderzocht worden, zo meldt nieuwssite NU.nl. ”De corrupte financiering van autoritaire en gewelddadige regimes verstoort de internationale rechtsorde en ondermijnt de democratisering van die landen”, zei D66-leider Alexander Pechtold zaterdag tijdens een partijcongres in Rotterdam.
D66-congres sprak zich verder uit voor “groene economische hervormingen”. ”Het huidige economische systeem is voor de toekomst onhoudbaar”, zei oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst. ”Ik wil dat mijn kinderen in een gezond, mooi Nederland kunnen wonen.
Eerder had NU.nl een interview met D66-voorman Alexander Pechtold. Daarin zegt hij dat hij op het congres “een stip op de horizon wil zetten”:
Vandaag zal ik in mijn congresspeech voor het eerst sinds ik leider van de partij ben nagenoeg geen cijfers en bedragen aanhalen.
Een paar congressen geleden kondigde ik aan dat ik die stip aan de horizon weer zou neerzetten. Dat is wat ik vandaag ga doen.
Toen ik begon, lag de partij op zijn gat. Ik wist ook zelf niet of het me ging lukken. Er is veel energie gestoken in het wederopbouwen van die partij. Nu wil ik weer mensen het gevoel overbrengen wat bij de partij hoort en hen meenemen in de vooruitgangsbeweging.”
Het D66-congres is hier te volgen.
Foto-cc: Het Internationale Strafhof in Den Haag, door BRQ Network
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.