Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66 zwijgt succes onderwijsbeleid Asscher dood

  •  
17-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asscherroel300.jpg
D66-wethouder Kukenheim houdt positief rapport over onderwijsbeleid van voorganger Asscher al 2 maanden in de la
De ‘Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam’ (KBA), het paradepaardje van Lodewijk Asscher waarmee de stad tussen 2009 en 2013 het aantal zwakke basisscholen van 40 wist te reduceren tot 4, blijkt achteraf een groot succes. Dat blijkt uit een rapport van het Kohnstamm Instituut, dat al sinds 19 augustus door de Amsterdamse D66-wethouder Simone Kukenheim onder de pet wordt gehouden. D66 was fel tegen de KBA en heeft het programma, na de verkiezingsnederlaag van de PvdA, stopgezet.
In het rapport, dat in het bezit is van het Parool , staat te lezen:
Alles overziend, heeft de KBA positieve resultaten opgeleverd. Bij wie heeft deelgenomen zit nu ‘tussen de oren’ wat een goede aanpak is en het geleerde kan ook in de toekomst worden toegepast. De KBA-periode heeft laten zien dat er veel geleerd kan worden van elkaar, op alle niveaus en dat ‘samen verbeteren’ ook tot collectieve winst leidt.” 
Conclusies die de D66-kritiek op de KBA weerspreken. In de campagne voor de raadsverkiezingen nam D66 nog nadrukkelijk afstand van het programma. Volgens D66-leider Jan Paternotte werden scholen ‘belaagd’ door consultants die niet naar leraren luisterden. Een woordvoerster van Kukenheim ontkent dat het stuk wordt achtergehouden: 
Het rapport is nog niet geaccordeerd en niet klaar voor publicatie.” 
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.