Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Dag hra!'

  •  
24-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rutte300.jpg
Telegraaf meldt: Beperking hypotheekrenteaftrek toch op tafel bij formatieonderhandelingen
De PvdA en de VVD buigen zich bij de onderhandelingen rondom de formatie toch over de hypotheekrenteaftrek. VVD-leider Mark Rutte heeft altijd geroepen dat er aan de hra niet getornd wordt, maar lijkt daar nu toch van terug te komen. Dat meldt althans de krant van Wakker Nederland, de Telegraaf, op basis van ‘bronnen rond de formatie’.
Rutte blies tijdens de verkiezingen hoog van de toren. Zo zei hij:
Eén ding weet ik zeker: als de VVD niet in het kabinet zit, betekent dat het einde van aflossingsvrije hypotheken voor bestaande gevallen. Die garantie kun je bijna geven.
Het lijkt er nu op dat die garantie ook geldt mét de VVD in het kabinet. De VVD en de PvdA zouden zich namelijk buigen over een scenario om ook de aflossingsvrije hypotheek voor bestaande gevallen fiscaal aan te pakken. Het demissionaire kabinet waarschuwt juist voor verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek, maar daar lijkt Rutte vooralsnog geen oren naar te hebben. 
Volgens één van de scenario’s die Rutte en Samsom bespreken zouden ook huizenbezitters die al voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten, stapsgewijs fiscaal minder mogen aftrekken.
De ‘bronnen rond de formatie’ melden aan de Telegraaf dat er verschillende opties voor de hypotheekrenteaftrek op tafel liggen, maar dat er nog geen knopen zijn doorgehakt.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.