Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dag Nederland 1, welkom NPO 1

  •  
14-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
npo300_06.jpg
Netten publieke omroep krijgen per 19 augustus andere naam
Vanaf 19 augustus verdwijnen Nederland 1, 2 en 3 definitief van de buis. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maandag bekend gemaakt. Vanaf dat moment gaan de drie netten door onder de naam NPO 1, NPO 2 en NPO 3. Ook de radiozenders krijgen voortaan de toevoeging NPO.
Bestuurder Shula Rijxman laat weten dat de NPO het belangrijk vindt dat de kijkers de publieke netten goed kunnen blijven vinden en herkennen:
We geven de NPO hiermee een duidelijk en herkenbaar gezicht dat je overal terugziet. Het grootste risico is dat ons aanbod te versnipperd raakt. En in al dat mediageweld willen we goed te vinden zijn.”
De naamswijziging werd vorig jaar al aangekondigd en zorgde voor veel ophef. Zo konden de omroepen zich niet vinden in de plannen van de NPO. Ook staatssecretaris Sander Dekker bemoeide zich ermee, maar kon de naamswijziging uiteindelijk niet tegenhouden, omdat het een zaak van de publieke omroep zelf is.
cc-foto: Bert Kommerij

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.