Laatste update 19:29
10

Dagboek Anne Frank moet antisemitisme tegengaan in Italiaans voetbalstadion

Antisemitisme bij het voetbal is een hardnekkig probleem, vooral bij de Italiaanse club Lazio Roma. Het bestuur van de voetbalvereniging is het dan ook spuugzat dat supporters zich antisemitisch blijven uiten. Eerder dit seizoen moest de club van de voetbalbond UEFA een Europese wedstrijd zonder toeschouwers spelen als straf voor racistische spreekkoren.

Het bestuur neemt nu zelf ook maatregelen om het antisemitisme tegen te gaan, in de vorm van een jaarlijkse educatieve reis naar Auschwitz voor de aanhang. Lazio Roma-supporters plakten onlangs antisemitische leuzen en stickers van Anne Frank in hun stadion, gericht tegen de supporters van stadgenoot en aartsrivaal AS Roma. Op de stickers stond onder meer ‘Roma-fans zijn Joden’.

Maar het blijft niet bij de Auschwitzreis. Voortaan wordt voorafgaand aan alle wedstrijden in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie een passage uit het dagboek van Anne Frank voorgelezen. De Italiaanse voetbalbond hoopt zo de herinneringen aan de Holocaust levend te houden.

cc-foto: dayman1776

Geef een reactie

Laatste reacties (10)