Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dagboek Anne Frank moet antisemitisme tegengaan in Italiaans voetbalstadion

  •  
24-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
35375450391_c8627d476e_z
Antisemitisme bij het voetbal is een hardnekkig probleem, vooral bij de Italiaanse club Lazio Roma. Het bestuur van de voetbalvereniging is het dan ook spuugzat dat supporters zich antisemitisch blijven uiten. Eerder dit seizoen moest de club van de voetbalbond UEFA een Europese wedstrijd zonder toeschouwers spelen als straf voor racistische spreekkoren.
Het bestuur neemt nu zelf ook maatregelen om het antisemitisme tegen te gaan, in de vorm van een jaarlijkse educatieve reis naar Auschwitz voor de aanhang. Lazio Roma-supporters plakten onlangs antisemitische leuzen en stickers van Anne Frank in hun stadion, gericht tegen de supporters van stadgenoot en aartsrivaal AS Roma. Op de stickers stond onder meer ‘Roma-fans zijn Joden’.
Maar het blijft niet bij de Auschwitzreis. Voortaan wordt voorafgaand aan alle wedstrijden in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie een passage uit het dagboek van Anne Frank voorgelezen. De Italiaanse voetbalbond hoopt zo de herinneringen aan de Holocaust levend te houden.
cc-foto: dayman1776
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.