Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Dagen voor mijnramp Turkije al waarschuwing over koolmonoxide'

  •  
19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mijn300.jpg
Mijnramp is grootste in de geschiedenis van Turkije ... Teller staat op 301 doden
Uit informatie in handen van de Turkse krant Hürriyet blijkt dat al dagen voor de dodelijke mijnramp in de Turkse stad Soma bekend was dat er sprake was van een hoge concentratie koolmonoxide. Besloten is om daar uiteindelijk niets aan de te doen. Waar Hürriyet zich op baseert is niet duidelijk, al bevestigt persbureau AP dat de informatie overeenkomt met informatie van mijnwerkers die het eerder interviewde.
Zeker 301 mijnwerkers kwamen om het leven door verstikking door koolmonoxide. Zaterdag werd de zoektocht naar mogelijke overlevenden beëindigd. Persbureau AP meldt dat vijf mensen vastzitten die mogelijk worden aangeklaagd wegens nalatigheid.
Zondag zijn nog eens 19 mensen gearresteerd, onder wie bestuurders en personeelsleden van het mijnbedrijf. Dit weekend raakten talloze demonstranten slaags met de politie, die demonstreerden tegen de regering van premier Erdogan. De mijnramp is de dodelijkste in de geschiedenis van Turkije.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.