Laatste update 13:40
17

Daily Show-komiek fileert afwezige Trump bij Correspondent’s Dinner

Het Amerikaanse White House Correspondents Diner waarbij media en politiek zichzelf en elkaar op de hak nemen vond zaterdag plaats. De president schitterde in afwezigheid omdat hij – zoals we inmiddels weten – geen zelfspot heeft en niet tegen grapjes kan. De avond stond in het teken van de persvrijheid en de bedreiging daarvan vanuit het Trump-kabinet. Ster van de avond was Daily Show-correspondent Hasan Minhaj: “De leider van ons land is niet hier, want hij leeft in Moskou. Dat is een zeer lange vlucht. En die andere kerel, ik denk dat die in Pennsylvania zit omdat hij niet tegen een grap kan.”

Andere sprekers waren Jeff Mason, Witte Huis-correspondent voor persagentschap Reuters en de voorzitter van de White House Correspondents’ Association. Die pleitte voor de persvrijheid:

Wij zijn geen nepnieuws, wij zijn geen falend nieuws en wij zijn niet de vijand van het volk. “Een aanval tegen één van ons is een aanval op ons allen”, aldus Mason. “We moeten waakzaam blijven. De wereld kijkt naar ons.” De Reuters-correspondent wees er ook op dat “we hier zijn om de pers te vieren, niet de president

Journalist Bob Woodward van de Washington Post, bekend van de onthulling van het Watergate-schandaal zei het volgende:

Meneer president, de media zijn geen fake news”, zei hij. “Wat het klimaat ook is, we moeten en zullen volhouden, en ik geloof dat we dat zullen doen.

Ook vond er een protestevent plaats georganiseerd door cabaretier en presentator Samantha Bee, het zogeheten ‘Not The White House Correspondent’s Dinner’. Daar was Trump ook het mikpunt van spot. Acteur Will Ferrell was gekleed als president Bush en stelde blij te zijn dat het alleen ‘honderd dagen vereiste’ om zijn titel als slechtste president ooit te verliezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)